Toen zich medio 2003 de kans voordeed om het importeurschap van het grootse race-merk Sparco over te nemen was de beslissing snel gemaakt; Pro-Racing werd in november 2003 opgericht. Besloten werd om de locatie binnen Hillegom te houden, gezien de gunstige ligging ten opzichte van Circuit Zandvoort.

Specialist in veiligheid

Mede door de invoer van een nieuwe FIA-keuring en de overname van het opgebouwde klantenbestand kende Pro-Racing een voortvarende start. Snel werd dan ook besloten om het assortiment buiten Sparco uit te breiden. Één ding was duidelijk; Pro-Racing zou zich enkel richten op veiligheidsartikelen en aanverwanten voor coureurs en voertuig, en de technische kant overlaten aan specialisten op dat gebied.
Zodoende werden er contracten gesloten met merken als Schroth (o.a. bekend van het HANS systeem -Pro-Racing was binnen Nederland het eerste verkooppunt van dit veiligheidssysteem-) en het welbekende helmenmerk Arai. De waarde van een overzichtelijke website en dito webshop werd ondertussen alsmaar groter, daar werd dan ook op ingespeeld en www.pro-racing.nl kwam online.

Persoonlijk contact en service

Vanaf de start van het bedrijf in 2003 werd besloten om niet als prijsstunter te fungeren, maar als bedrijf waar persoonlijk contact en service op Pole Position zouden staan. Dat dit de juiste beslissing was bleek al snel; klanten die vanaf het begin Pro-Racing wisten te vinden bleven trouw en de naam Pro-Racing werd binnen de nichemarkt al snel hét adres voor de aanschaf van veiligheidskleding genoemd. Dit bleef ook bij fabrikanten actief in deze branche niet onopgemerkt. Merken als Alpinestars en Stilo vonden in Pro-Racing het verkooppunt waar ze naar opzoek waren. Door goed naar de markt te luisteren werd in de loop der jaren het assortiment compleet gemaakt door toevoeging van aanvullende merken, zodat voor iedere klant en binnen elk budget een passende oplossing gevonden kan worden.

Ruim assortiment op basis van A-merken

In het bedrijfspand in Hillegom vindt men hedendaags een bijzonder ruim assortiment van enkel A-merken welke zich in de loop der jaren ruimschoots bewezen hebben in de auto- en kartsport. Een gedreven team met liefde en passie voor de sport staat 6 dagen per week klaar om eenieder te voorzien van de juiste informatie en producten.

Pro-Racing - Safety equipment and more!