Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset
 • Vectras Engineering Pit to Car communicatieset

Vectras Engineering Pit to Car communicatieset

€ 1.799,00
Inclusief belasting
Referentie: VE-P2Cset1

De Vectras Engineering Pit <to> Car communicatieset is een robuuste en zeer gebruiksvriendelijke communicatieset met oneindige uitbreidingsmogelijkheden. De berichtuitwisseling vindt plaats via spraakberichten over het 4G netwerk, en zodoende is de set wereldwijd te gebruiken. Door gebruik te maken van prepaid simkaarten zijn er geen vaste (abonnements)kosten. Daarnaast hoeft de set niet ingebouwd te worden, dus gebruik in verschillende voertuigen is geen enkel probleem. Een ideale set voor iedereen die een betrouwbare en makkelijk te bedienen communicatieset zoekt!

  Gratis verzending vanaf € 100,-*

Alle bestellingen: indien voorradig dezelfde of de eerstvolgende werkdag verzonden.

  Retourbeleid

Niet tevreden? Dan ruilen wij uw bestelling om.

  Afrekenen

Alle online betalingen verlopen via de beveiligde betaalservices van Mollie.

Deze Vectras Engineering communicatieset is geschikt om te communiceren tussen 1 persoon in een voertuig en 1 persoon in de pit, maar kan eenvoudig uitgebreid worden naar meerdere voertuigen of meerdere personen in de pit. De basis van de set is zowel in het voertuig als in de pit een smart-portofoon, op het oog een eenvoudige portofoon maar in werkelijkheid een smartphone. Deze smart-portfoons hebben de beschikking over 16 programmeerbare kanalen, waarbij elk kanaal een groep gebruikers of een enkele gebruiker kan bevatten. In de pit to car configuratie communiceren 1 voertuig en 1 persoon in de pit met elkaar op kanaal 1, maar door de set uit te breiden kan bijvoorbeeld op kanaal 2 de hoofd-engineer met een groep monteurs communiceren zonder de coureur hiermee lastig te vallen. Stel dat een team bestaat uit meerdere voertuigen die tegelijk op de baan zijn is het ook mogelijk om bijvoorbeeld kanaal 3 te programmeren voor communicatie tussen de 3 voertuigen. Mogelijkheden genoeg dus!

De bericht-uitwisseling vindt plaats via de gebruikersapplicatie Zello, een online dienst welke berichten verstuurd over het datanetwerk. Dat betekend dus dat wanneer er een stabiele dataverbinding is het bereik letterlijk wereldwijd is. Op het moment dat de coureur ofwel de persoon in de pit een bericht wil versturen drukt de persoon op de push-to-talk knop. Na het horen van een korte bevestigingstoon spreekt de persoon het bericht in en eindigt met het loslaten van de push-to-talk knop. Binnen korte tijd (ca. 1 tot maximaal 2 seconden) komt het bericht bij de ontvanger aan en wordt automatisch afgespeeld.

De smart-portofoons zijn voorzien van een prepaid KPN simkaart met beltegoed. De gebruikskosten zijn laag (denk aan ca. 10 Euro per smart-portofoon per raceweekend). De set wordt standaard geleverd met 20 Euro beltegoed op beide simkaarten. De actuele hoogte van het beltegoed is eenvoudig te bekijken via een App op uw eigen telefoon of via het internet. Wanneer de set veelvuldig wordt gebruikt is er ook de mogelijkheid de prepaid simkaarten te vervangen door simkaarten met een (data)abonnement.

De smart-portofoons zijn uitgevoerd met een sterke accu die gemiddeld 16 uur mee gaat. Hierdoor hoeft de smart-portofoon niet ingebouwd te worden in het voertuig en kan deze zodoende makkelijk worden gebruikt in wisselende voertuigen. Over het algemeen is ca. 16 uur acculading voldoende, maar voor degene die lange afstandsraces rijden bestaat er de mogelijkheid om de smart-portfoon aan te sluiten op de 12 volt aansluiting van het voertuig. (aansluitkabel los te bestellen op onze website)

Het auto-gedeelte bestaat uit een smart-portofoon en een Stilo/Peltor compatible aansluitkabel met ingebouwde push-to-talk. Naar wens is dit gedeelte uit te bereiden met een draadloze push-to-talk knop op het stuur. Deze push-to-talk knop maakt via Bluetooth verbinding met de smart-portfoon. Let op; door gebruik van Bluetooth wordt de gebruiksdoor van de accu van de smart-portfoon gereduceerd.

Het pit-gedeelte bestaat uit een smart-portofoon en een high quality headset met push-to-talk aan de zijkant van de headset. Tevens kan de gebruiker in de pit een willekeurige knop op de smart-portfoon gebruiken als push-to-talk.

De Vectras Engineering Pit to Car set bevat de volgende onderdelen:

 • 1 smart-portofoon voor in de pit
 • 1 smart-portofoon voor in het voertuig
 • 1 HQ headset met Push-to-Talk voor in de pit
 • 1 kabel met Stilo/Peltor aansluiting en Push-to-Talk voor in het voertuig
 • 2 laadstations voor smart-portofoons
 • 2 opbergboxen voor smart-portofoons
 • 1 opbergbox voor HQ headset
 • 2 KPN prepaid simkaarten met 20 Euro beltegoed

VE-P2Cset1