Positionering van clips bij Simpson Hybrid systemen

Pro-Racing Nieuws

Positionering van clips op Simpson Hybrid systemenGebruik je een Simpson Hybrid systeem en vind je het lastig om de tethers (de touwtjes die de Hybrid met de helm verbinden) vast- en los te koppelen van de helm?

Hier hebben wij een eenvoudige oplossing voor! De clips op de helm staan in 9 van de 10 keer af-fabriek namelijk zo gepositioneerd dat de tethers van een traditioneel HANS systeem gemakkelijk aangesloten kunnen worden. Deze komen namelijk horizontaal van achteren richting de clips op de helm.

De tethers van een Simpson Hybrid systeem komen daarentegen schuin van onderen richting de helm en moeten hierdoor een stukje gedraaid worden om de koppeling te kunnen maken. Omdat er wat spanning op de tethers staat en de coureur dit zelf niet ziet is dit een lastig karwei...

Echter wanneer de binnenste delen (de druppelvormige delen) van de clips op de helm iets anders gepositioneerd worden hoeven de tethers niet meer gedraaid te worden en is het maken van de koppeling met de helm een fluitje van een cent!

Dit doe je door met een inbussleutel de bout in de clips op de helm iets los te draaien waardoor het binnenste deel (wederom: het druppelvormige deel) naast de bout gedraaid kan worden. Let op; de basisplaat met daarop de FIA-keuring hoeft niet gedraaid te worden.

Wanneer alles in de juiste positie staat kan de inbusbout weer vastgedraaid worden.
Door deze handeling eenmalig uit te voeren heb je een stuk meer gebruiksgemak van het Simpson Hybrid systeem!

Download hier de PDF voor de close-up weergave!