Een eigen design of een maatoverall

Hetgeen het meest gepersonaliseerd wordt is het raceoverall. Logo’s van sponsoren erop, een naam en vlag op de riem, een volledig eigen design of een maatoverall; het is allemaal mogelijk, zowel voor de autosport als kartsport. Om dit te realiseren zijn er verschillende mogelijkheden.

Overalls

Standaard overall personaliseren

De voordeligste en snelste manier om een overall te personaliseren is op basis van een overall welke in de standaard collectie zit van één van onze merken, kortweg een overall ‘uit het boekje’. Deze kan dan voorzien worden van logo’s, teksten (bijv. een naam op de riem), maar ook van (eenvoudige) belijningen en graphics.

Overalls

Het aanbrengen hiervan gebeurt bij brandvertragende overalls middels een bedrukking, aangezien de verschillende lagen niet aangetast mogen worden i.v.m. de brandvertragende eigenschappen. Bij kartoveralls kan gekozen worden tussen bedrukken en borduren. Voordeel van bedrukken is dat er geen borduurkaarten nodig zijn, wat aanzienlijk scheelt in de kosten. De transfers die wij voor het bedrukken gebruiken zijn uiterst dun en sterk, waardoor het overall minimaal in gewicht toeneemt en het niet stugger wordt, wat bij (grotere) borduringen wel het geval is. Voor het bedrukken hebben wij van alle logo’s/ teksten etc. een vectorbestand (Illustrator .EPS/.AI) nodig.

De kosten van een standaard gepersonaliseerd overall zijn uiteraard afhankelijk van het gekozen overall, maar de stelregel is de prijs van het overall (zoals te zien op onze website) + de kosten voor het personaliseren, wat begint bij € 32,50 (bijv. naam en vlag op de riem).

Voor- en nadelen van het personaliseren van een standaard overall:

+ snel te realiseren
+ voordeligste optie

- beperkt in mogelijkheden

Volledig custom made overall:

Voor degene die meer vrijheid willen hebben betreft het ontwerp en de kleuren, of voor degene die een maatoverall zoeken bieden wij custom made overalls aan. Bij deze overalls kun je zowel het ontwerp (de indeling van het overall) als de kleuren aanpassen. Dit is mogelijk voor zowel autosport- als kartoveralls.

Overalls

De kosten van een custom made overall hangen af van de gekozen basis/kwaliteit. Het is mogelijk een overall te laten maken op basis van een instapmodel, maar uiteraard ook op basis van een high-end model. De vanaf prijs van een custom made overall is ca. € 500,00 (karting) / € 1.000,00 (autosport). Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden hierin.

Overalls

Het ontwerpen van een custom made overall begint vanuit een lege lay-out van de gekozen basis. Ieder overall heeft namelijk bepaalde eigenschappen (bijvoorbeeld stretchpanelen) die op een bepaalde positie zitten, en vanwege de homologatie niet gewijzigd kunnen worden. Wanneer je eruit bent welke basis/kwaliteit bij jou past kunnen wij het sjabloon aanleveren zodat je aan de slag kunt met het ontwerpen.

Overalls

Beheers je zelf niet de vaardigheden om een overall te ontwerpen? Of laat je de creativiteit liever aan een ander over? Geen probleem, onze designer helpt je hier graag bij! Voor een vast bedrag van € 150,00 ontwerpt hij jouw droomoverall. Is het ontwerp toch niet helemaal wat je in gedachte had? Ook dat is geen probleem, voor het eerdergenoemde bedrag gaat hij net zo lang door tot jij 100% tevreden bent!

Voor- en nadelen van een custom made overall:

+ eigen ontwerp
+ zelf kleuren kiezen
+ maatoverall mogelijk
+ uniek
+ mogelijkheid tot borduren op enkel de buitenste laag (FIA-eis bij autosportoveralls)

- langere levertijd
- kostbaarder

Sparco Custom Easy

Nieuw van Sparco is de online Custom Easy ontwerptool. Met deze tool kun je zelf eenvoudig en snel een autosportoverall ontwerpen, desgewenst inclusief logo’s of op maat gemaakt. In de Sparco Custom Easy ontwerptool kun je kiezen uit een aantal basis-overalls in verschillende kwaliteiten. Van elk van deze basis-overalls heeft Sparco diverse indelingen samengesteld. Na het kiezen van de gewenste indeling kun je elk deel van het overall wijzigen in een kleur naar wens.

Sparco Overall Configurator

Sparco Overall Configurator

Ook het toevoegen van een vlag en naam op de riem, of het aanbrengen van logo’s is zeer eenvoudig in de Sparco Custom Easy tool. In de laatste stap kun je kiezen tussen een standaardmaat, een aangepaste standaardmaat (bijv. maat 54 maar met 4 cm. langere mouwen) of volledig maatwerk. Uiteindelijk zie je een overzicht van alle keuzes, welke je in kunt dienen voor een prijsopgave. De prijsopgave proberen wij doorgaan binnen 1-2 werkdagen naar je toe te sturen. Easy, toch ;-)

Voor- en nadelen van een Sparco Custom Easy overall:

+ keuze uit diverse lay-outs
+ zelf kleuren kiezen
+ maatoverall mogelijk
+ snel en makkelijk logo’s toevoegen
+ scherp geprijsd

- geen volledige vrijheid in design
- beperkt aantal basis-overalls

Volledig geprinte overalls

Zoek je volledige vrijheid wat betreft het ontwerp van je overall? Dan is een volledig geprint overall ideaal voor jou! Het principe van een volledig geprint overall is vrijwel gelijk aan je printer thuis; je stopt een wit papier -in dit geval witte stof- in de printer en print hierop wat je wilt. Zodoende is het mogelijk om tekeningen, lijnenspellen, foto’s, kleur-verlopen en schaduwen toe te passen. En dat met een bijzonder grote keuze aan beschikbare kleuren. Dit alles voor een vaste prijs. Laat je fantasie in de vrije loop en creëer je eigen unieke race- of kartoverall!

Overalls

Besteed jij het ontwerpen van je raceoverall liever uit aan een specialist? Net als bij de custom made overalls helpt onze designer je hier graag bij, dit voor een all-in prijs van € 100,00. (zie volledig custom made overalls)

Sparco Infinity

Overalls Overalls

De Sparco Infinity is het autosport overall uit het Sparco Infinity Project. Dit FIA gekeurde brandvertragende raceoverall bestaat uit 3 lagen Nomex materiaal en kan beschouwd worden als een goed middenklasse overall. Bij de Sparco Infinity is er de keuze uit maar liefst 65.000 kleuren! De Infinity volgt de standaard maatvoering van Sparco en is naar wens volledig op maat te bestellen. Details als een riem of zakken zijn naar keuze toe te voegen. Vaste prijs bij een standaardmaat € 1381,00.

Overalls

Sparco Prime

De Sparco Prime is het kartsport overall uit het Sparco Infinity Project. Het overall bestaat uit 2 lagen en voldoet aan de nieuwste CIK-FIA N2013.1 norm. De Prime is lichtgewicht, comfortabel en goed ademend.

Overalls

De Prime volgt de standaard maatvoering van Sparco en is naar wens volledig op maat te bestellen. Details als een riem of zakken zijn naar keuze toe te voegen. Prijs standaard maat vanaf € 619,00

Voor- en nadelen van een geprint overall:

+ volledige vrijheid in design
+ vaste prijs, ongeacht design
+ maatoverall mogelijk

- keuze uit 1 basis/kwaliteit
- langere levertijd

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

« vorige pagina | volgende pagina »