Handleiding kartkleding voor beginners

Pro-Racing advies en voorlichtingDe kartsport in Nederland heeft de afgelopen jaren een flinke toevlucht genomen, wat uiteraard mede te danken is aan het succes van Max Verstappen en het feit dat er in 2023 zelfs twee Nederlanders aan de start staan in de Formule 1.

Pro-Racing helpt je bij het kiezen

Karten is natuurlijk een geweldige manier om kennis te maken met de wereld van de autosport. Het is niet alleen goedkoper dan racen in auto’s, maar ook veel toegankelijker. Wie heeft er niet met vrienden een paar heats gereden bij één van de vele kartbanen die Nederland rijk is? Ook onder de jeugd is het karten razend populair; de kartscholen hebben soms zelfs een wachtrij voor de cursussen die ze aanbieden voor de kleinste coureurs onder ons.

Wie begint met karten doet dit vaak met een huurkart en kleding die je kunt lenen van de kartbaan. Die kleding is voor de eerste keren prima, maar wanneer je verder wilt gaan in deze fantastisch sport is het aan te raden om een eigen outfit aan te schaffen welke beter beschermd en ook een stuk hygiënischer is dan de geleende kleding van de baan.

In deze handleiding vertellen we alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste kleding en waar je op moet letten. Laten we beginnen!

De onderdelen van een kart-outfit

  1. Kartoverall »
  2. Kartschoenen »
  3. Karthandschoenen »
  4. Ribbeschermer »
  5. Nekbeschermer »
  6. Overig »

Lees verder »