Handleiding voor beginnende coureurs in de autosport

Pro-Racing advies en voorlichtingOm de online leesbaarheid van deze handleiding te optimaliseren hebben wij deze handleiding onderverdeeld in hoofdstukken. Toch liever de complete handleiding in één overzicht in beeld, of de mogelijkheid om dit op papier te lezen? Dat kan!
Download en/of print hier de PDF-versie.

Pro-Racing helpt je op weg

Als je als beginner in de autosport van start gaat komt er een hoop op je af; het behalen van de racelicentie, het aanschaffen of opbouwen van een geschikt voertuig en niet te vergeten de aanschaf van het benodigde race-outfit. Bij het laatste komen er wellicht een hoop termen en kreten voorbij die je (nu) nog niks zeggen. Daarnaast zijn er van alle producten verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Om je op weg te helpen met wat je nodig hebt en je een inzicht te geven in de verschillen tussen de producten hebben wij een korte handleiding samengesteld. In deze handleiding gaan wij uit van de huidige regels van de Federation Internationale de l'Automobile, oftewel de FIA. Ook in de autosport zijn er op veel regels helaas ook uitzonderingen, maar dit kun je vaak gemakkelijk terugvinden in de reglementen van het evenement of het kampioenschap waaraan je wilt deelnemen. Met deze uitzonderingen kunnen wij in deze handleiding helaas geen rekening houden.

Basisbegrippen

  1. Enkele termen die je veel zult tegenkomen »

De onderdelen van een race-outfit

  1. Race-overall »
  2. Ondergoed »
  3. Schoenen »
  4. Handschoenen »
  5. Helm »
  6. FHR-systeem »
  7. Armrestraint »

Let op! Deze handleiding houdt rekening met de basisreglementen zoals bepaald door de FIA.
Controleer altijd het reglement van de organisatie/het evenement waaraan u wilt deelnemen voor eventuele afwijkingen.

Lees verder »