Nu ook FIA gekeurd brandvertragend ondergoed van Alpinestars

Pro-Racing Nieuws

Alpinestars brandvertragend ondergoedIn navolging van Sparco heeft nu ook Alpinestars brandvertragend FIA gekeurd ondergoed. Het assortiment bestaat uit een boxershort voor mannen, een slip voor vrouwen en een sport-bh, welke allemaal beschikbaar zijn in het wit en in het zwart.

Net zoals de ZX-lijn onderkleding (shirts, broeken, balaclava’s en sokken) welke Alpinestars reeds in het assortiment had is dit ondergoed gemaakt van LENZING FR, een innovatieve en duurzaam geproduceerde viscose vezel die uitzonderlijk vlambestendigheid is en bescherming biedt tegen warmteoverdracht. Dit uit de Formule 1 afkomstige ondergoed is extreem licht en dun, en ontworpen om ongelooflijk zacht aan te voelen, wat veel comfort biedt bij het dragen onder de andere verplichte onderkleding. Dit ondergoed is gecertificeerd volgens de FIA 8856-2018 homologatienorm voor persoonlijk ondergoed.

Let op: dit ondergoed is géén vervanging voor de lange broek en het shirt met kol en lange mouwen, maar dient hieronder gedragen te worden in plaats van normaal ondergoed.

Bekijk hier het nieuwe Alpinestars FIA gekeurde ondergoed.