Helm professioneel laten airbrushen door Mendes Paint

Pro-Racing Nieuws

Airbrushen van helmen bij Mendes PaintDaar waar het in de wereld van motoren (tweewielers) gebruikelijk is dat helmen in de meest wilde designs te koop zijn, is het in de auto- en kartsport meer gebruikelijk dat de helmen verkocht worden in een uni-kleur. De ene coureur vindt dit prima, de andere vindt dit maar saai. In dat geval kun je de helm laten airbrushen. In Nederland zijn er enkele bedrijven die dit professioneel doen, waaronder Mendes Paint uit Nieuw-Vennep.

Design
Het hele proces begint natuurlijk bij het maken van een design. Sommige coureurs weten al precies wat ze willen of weten bepaalde kenmerken van bestaande helmen die ze graag in hun eigen helm terug willen zien. Met deze informatie kan de helmspuiter aan het werk om een design te maken. Maar ook wanneer de coureur zelf niet de inspiratie heeft, is een professionele helmspuiter creatief genoeg om iets moois te ontwerpen!

Aan de slag!
Wanneer het design rond is kan de helmspuiter beginnen aan de helm. Het begint bij het demonteren van alle onderdelen van de helm. Denk hierbij aan het vizier, de luchthappers, paddings etc. Daarna wordt alles zeer secuur afgeplakt om te voorkomen dat er spuitnevel of ander vuil in de helm terecht komt. De vervolgstap is het schuren van de helm, dit is erg belangrijk voor een goede hechting van de lak en een strak resultaat. Wanneer dit achter de rug is kan worden begonnen aan het uitzetten van het design op de helm, een uiterst secuur klusje waar veel tij in zit. Hierna komt de verf in beeld. Laag voor laag worden eerst de basiskleuren aangebracht op de helm. En dan begint het echte werk; deel voor deel worden de details op de helm gespoten en ziet men stap voor stap de weg naar het eindresultaat. Het proces wordt afgesloten met het aflakken van de helm en als laatste stap wordt de helm gepolijst en worden de accessoires weer gemonteerd.

Tijdrovende klus
Zoals hierboven te zien en te lezen valt, omvat het professioneel airbrushen van een helm vele stappen. Vaak denken mensen dat dit in enkele uren uitgevoerd kan worden, maar dit is een misvatting. Afhankelijk van de complexiteit van het design kost het gemiddeld 25 tot 40 uur om van een standaard helm een schitterend gespoten helm te creëren. Dat verklaart dan ook dat een helmspuiter vaak een wachtlijst heeft van enkele weken, in het hoogseizoen vaak nog langer. Wacht dan ook niet tot de start van het seizoen, maar neem vroegtijdig contact op om je plek in deze wachtlijst veilig te stellen.

Mendes Paint
Mendes Paint uit Nieuw-Vennep is één van de weinige professionele helmspuiters in Nederland. Eigenaar Miguel Mendes is jarenlang bekend met de airbrush-techniek en weet van iedere helm weer een uniek object te maken waar de coureur trots kan zijn, de helm is immers de identiteit van de coureur! Pro-Racing werkt al jaren met plezier samen met Mendes Paint en stuurt klanten met een gerust hart door naar dit schitterende bedrijf. Interesse in het laten airbrushen van je eigen helm? Neem contact op!

Mendes Paint
Pesetaweg 79C
2153 PJ Nieuw-Vennep
Telefoon: 06-22876666
Website: www.mendespaint.com
Instagram: @mendespaint